Wat is de Fama Foundation?

De stichting wil goede doelen en initiatieven vleugels geven en zet zich in voor een betere wereld door middel van vijf belangrijke pijlers. Wij geloven dat we door het investeren van 5% van onze tijd, social return, hackathon nights, specialisten en profit share, een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Fama Foundation is een initiatief vanuit creative agency Fama Volat. Ons team maakt spraakmakende reclame. We zetten ons graag in voor een betere en duurzame wereld. Met deze Fama Five helpen we NGO’s in Nederland met verschillende marketing en communicatie vraagstukken. Naast onze expertise wordt ook de expertise van ons netwerk, van klanten, leveranciers en stakeholders geïntroduceerd.

Wil je samenwerken met de Fama Foundation als NGO of je als expert aanmelden, klik dan hieronder. 

Fama Five

5% voor maatschappelijke issues

We investeren 5% van onze tijd in pro deo projecten binnen het maatschappelijke domein. Dit betekent dat 5% van de gezamenlijke uren binnen Fama Volat worden besteed aan projecten die de Fama Foundation ondersteunt.

5% social return

De overheid heeft besloten dat 5% van het budget dat overheidsklanten betalen over onze diensten geïnvesteerd moet worden in social return. Bij de  Fama Foundation bieden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires (bol/bbl) de kans om ervaring op te doen bij de Foundation.

5% profit

We doneren vanuit Fama Volat 5% profit aan de stichting. Hiermee dragen we bij aan een duurzame toekomst en kunnen we ons toekomst en kunnen we ons inzetten voor een betere wereld.

5 avonden voor kennisdeling

We organiseren 5 avonden per jaar een Fama Foundation Hackathon, waarbij we samen met klanten en NGO’s kennis delen en ideeën ontwikkelen.

5 specialisten voor advies

We betrekken 5 specialisten die faciliteren in tips & tricks voor een succesvol proces.

Proces

Elk jaar organiseren we vijf avonden waarin we verschillende NGO’s helpen. Deze oproep doen we via onze LinkedIn kanalen Fama Volat & Fama Foundation, daarnaast informeren we de aanmeldprocedure via onze website. De NGO’s worden door het bestuur gekozen op basis van vooraf opgestelde richtlijnen. De deelnemende NGO’s worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Een van de belangrijkste pijlers van onze stichting is het organiseren van hackathon avonden voor goede doelen. Deze avond is de aftrap van de samenwerking.

Op basis van deze criteria selecteren wij de NGO’s die wij uitnodigen voor een van onze hackathon avonden. Hierbij zetten wij ons in om de beste ideeën en oplossingen te ontwikkelen, die de NGO’s verder kunnen helpen bij het behalen van hun doelen. Dit doen wij door een team van 5 specialisten aan tafel te zetten.

Wij geloven dat door samen te werken met NGO’s, wij een positieve impact kunnen maken op de maatschappij. Door onze expertise in te zetten en de beste ideeën te ontwikkelen, kunnen wij samen werken aan een duurzame en beter sociaal maatschappelijke toekomst.

Plastic Soup Foundation

Het ultieme doel van de PSF is om te voorkomen dat er plastic terecht komt in het milieu en onze lichamen. We creëerden een campagne om aandacht te vragen voor World Clean Up Day in Nederland: Geef Fred een dagje vrij.